Info - Utile

Cum functioneaza filtrul de particule DPF?

Ca si in cazul oricarui sistem de filtrare, filtrul de particule DPF retine particule si anume pe cele de funingine evacuata de motoarele diesel. In consecinta filtrul de particule trebuie curatat periodic pentru a pastra performantele motorului. Curatarea filtrului DPF poate fi realizata printr-un proces de regenerare activa, pasiva sau fortata prin care funinginea acumulata este incinerata la temperaturi ridicate (peste 600°C) fiind transformata in cenusa si eliminata din sistemul de evacuare.

Regenerare aditivata - acest mod de regenerare activa se bazeaza pe aditivarea carburantului in vederea scaderii temperaturii de ardere a particulelor de funingine.

Regenerare activa - curatarea se produce prin ajustarea injectiei de carburant in vederea cresterii temperaturii gazelor arse evacuate la o valoare care sa permita arderea funinginii depuse.

Regenerare pasiva - acest tip de sistem poate integra un convertor catalitic de oxidare pozitionat in apropierea motorului, unde gazele evacuate au o temperatura suficient de ridicata pentru a permite arderea funinginii. 

Regenerare fortata - in cazul in care au fost mai multe incercari de regenerare automata care insa nu au asigurat curatarea filtrului de particule DPF, se poate opta pentru regenerarea fortata a acestuia.

Regenerarea termo-chimica asistata - in situatia in care computerul de bord indica defectarea filtrului de particule, iar operatiunile de regenerare automata se dovedesc ineficiente (filtrul DPF este infundat intr-un procent de peste 50%), se poate proceda la curatarea termo-chimica a filtrului de particule DPF.


SC LABOREX SRL
Loc. Berceni, Jud. Prahova, Str. Industriei, nr.657 B, 107060

Tel: 0770-321.462; 0244-518.760

E-mail: info@oiltech.ro; Web: www.oiltech.ro